Pinksteren en Noveenbrief 2024

De vreugde van Pasen doet ons uitzien naar de belofte van Jezus, dat Hij ons de Heilige Geest zal zenden, vijftig dagen na Pasen. De Heilige Geest is de vrucht van zijn lijden, dood en verrijzenis. Hij is het grootste geschenk van God aan ons.

De Heilige Geest is krachtig aanwezig in de Eucharistie, waar hij niet alleen brood en wijn verandert, maar ook ons, die het lichaam en bloed van Jezus ontvangen. Hij kan ons, angstvallige mensen, veranderen in moedige, onverschrokken mensen, zoals hij met de apostelen deed.

Als wij ons hart voor hem openen en luisteren naar zijn ingevingen kan hij ons sterken en heiligen.

Voor Pinksteren nemen wij graag uw intenties op in onze noveen en ook na Pinksteren als wij de feesten van de H. Drievuldigheid, van Sacramentsdag en van
het H. Hart van Jezus vieren, zetten wij onze gebedsdagen voort.

“Bidt u weer met ons mee?” Dat schrijven de zusters van Klooster Cenakel in de jaarlijkse ‘noveenbrief’ voor Pinksteren die naar de vrienden van de communiteit is gestuurd. Via een online formulier kunnen intenties worden doorgegeven.

Klik hier om de noveenbrief te downloaden