Klooster Cenakel twintig jaar in Utrecht

De zusters van Klooster Cenakel herdenken op 1 juni met een feestelijke eucharistieviering dat ze zich twintig jaar geleden in Utrecht vestigden. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor deze mis, die wordt gecelebreerd door Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht. De viering begint om 9.00 uur.

Op 13 augustus 1999 namen de zusters hun intrek in het Utrechtse Klooster Cenakel. Het voormalig parochiecentrum van de in 1977 gesloopte Sint-Ludgeruskerk was voor de nieuwe bestemming verbouwd. Het bijbehorende gebedshuis werd omgedoopt tot ‘St. Ludgerus Aanbiddingskapel’ en kreeg een nieuwe ingang aan de straatkant om de openbare functie ervan mogelijk te maken (foto). De zusters waren afkomstig van het gelijknamige klooster in Soesterberg, gesticht vanuit het Heilige Geest-Klooster, het moederhuis van hun congregatie, de ‘Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding’, in het Limburgse Steyl.