‘Het is een avontuur om met God te leven’

Voor het Utrechtse project ‘Hartje Stad’ werd zuster Maria Confidens, overste van Klooster Cenakel, geïnterviewd over haar levenskeuze. “Het is een avontuur om met God te leven”, zegt ze. “We wilden graag verhalen maken over de liefde, niet de standaard ‘Hollywood liefde’, want liefde kan ook in andere dingen zitten”, vertelt journaliste Babette Rijkhoff die met fotografe Janneke Aronson het project opzette. Op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk in Utrecht staan vandaag kleine houten huisjes waar bezoekers de verhalen via koptelefoons kunnen beluisteren en bijbehorende foto’s te zien zijn. De vijf verhalen gaan over ‘grenzeloze’ liefde, betaalde liefde, liefde met een groot leeftijdsverschil, dierenliefde en liefde tot God. “Wat ik zo prettig vind aan audioverhalen is het feit dat je in iemands wereld wordt getrokken”, aldus Babette.

De verhalen van ‘Hartje Stad’ staan op Soundcloud.