Geslaagde aanbiddingsnacht

De zusters en de aanbiddingsgemeenschap van Klooster Cenakel kunnen terugkijken op een geslaagde ‘Nacht van Aanbidding’ in de St. Ludgerus Aanbiddingskapel (foto). “We zijn allen nog erg onder de indruk van de mooie viering gisteravond”, aldus overste zuster Maria-Confidens. “Er heerste een heel bijzondere sfeer in de kapel die met ruim twintig mensen goed gevuld was.” Een bekende van het klooster had vier vluchtelingen meegenomen die vooraf in de spreekkamer kwamen kennismaken met de zusters. Na de eucharistie waren tot 23.00 uur gemiddeld meer dan tien mensen voor aanbidding in kapel. Later schommelde het aantal rond de vijf bidders. Vroeg in de ochtend sloot de aanbiddingsnacht af met twee mensen. “Iedereen vond het heel erg mooi om er aan deel te nemen en we zijn het erover eens dat we dit nu vaker gaan doen”, zo laat zuster Maria Confidens weten.

De non-stop-aanbidding begon vrijdag om 20.30 met een eucharistieviering en eindigde vanochtend om 7.30 uur met de Lauden en een eucharistieviering. De aanbiddingsnacht werd gehouden aan de vooravond van de start van het ‘Jaar van Barmhartigheid’ dat paus Franciscus heeft afgekondigd. Het wordt van van 8 december 2015 tot en met 20 november 2016 gevierd in de Rooms-Katholieke Kerk. De opening van het jaar in de plaatselijke kerken vindt plaats op 13 december.